Bæredygtighed

SPEKVA producerer dansk kvalitetshåndværk i et rent og fornybart naturmateriale og med fokus på en videst mulig bæredygtig produktion, uden spild og kemikalier, men hvor målet altid er enestående kvalitet og den absolut bedste udnyttelse af træet.

 MADE IN DENMARK

  • Produktionen ligger i Danmark, hvilket bl.a. sikrer utrolig høj kvalitet, lokale arbejdspladser, elevpladser, skånejobs og den allerstrengeste kontrol af materialer og vilkår.
  • Vores produkter er lavet af træ, primært FSC-mærket – naturligvis.

    NO WASTE

  • Hver træplade sættes sammen af håndsorterede stave og planlægges så detaljeret, at vi til hver eneste ordre er i stand til at sammensætte en plade, der passer præcis i størrelsen – det betyder markant bedre udnyttelse af træet (faktisk helt op til 30% bedre udnyttelse) end hvis der arbejdes med færdigkøbte standardplader.
  • Inden produkterne forlader værkstedet, behandles de med natur-olier.
  • Emballagen til SPEKVA-produkter speciallaves direkte på vores lager, så vi derved altid sikrer, at pakken optager minimal plads under transport og samtidig er optimalt beskyttet mod transportskader.

RECYCLING & UPCYCLING

  • Eventuel fraskær fra bl.a. vaskeudskæringer forvandles til smukke kvalitets-skærebrætter og sæder til barstole, mens meget små stumper træ og træstøv bruges til opvarmning af virksomheden. Absolut intet går til spilde.
  • Vi producerer skræddersyet træhåndværk, som nemt kan vedligeholdes, holde en hel menneskealder samt forlænges ved en upcycling og derved bringe glæde med en nysleben overflade, ny farve eller et helt nyt design. Træ er et fantastisk materiale med uendelige muligheder.
  • Den høje kvalitet og det rene materiale gør det oplagt at gå up- og recycling-vejen og muliggøre genbrug af brugte bordplader eller helt at forvandle gamle træplader til f.eks. mindre borde, barløsninger, hylder, skære- og serveringbrætter. Derfor tager vi også gerne brugte SPEKVA-bordplader retur, så vi derved sikrer, at bordpladen får nyt liv og på bedste vis indgår i en cirkulær proces.

Vi er stolte af det vi gør og det vi skaber, og vi glæder os til at kunne berette yderligere om vores opdagelser, fremskridt og mål på den fortsatte rejse med bæredygtig udvikling og cirkularitet for øje.